mandag 17. januar 2011

Opptur på helsestasjonen

Kokfornøyd frøken hopper i senga
og er ikke klar for natta.

-Har hun fått mage, spurte Far sjøl igår da vi badet LilleLou.

Jeg måtte si meg enig, men konkluderte med at alle unger på den alderen har struttemage.

På helsestasjonen viste det seg imidlertid at to frokoster om dagen, masse godt julemat, og å aldri hoppe over kvelds, uansett om middagen hadde blitt spist en halvtime før, hadde gitt resultater.

LilleLou hadde på en måned lagt på seg intet mindre enn 600 gram.

Blek, liten frøken, høsten 2009.

LilleLou ble født med en gjennomsnittlig kroppsvekt, ca 3400 gram. Noen uker etter fødselen begynte hun imidlertid å gråte og være mistilpass, og det var hun gjennom sine seks første levemåneder.

Et tilbakeblikk til høsten da vi voksne bar og bar..og bar, viser en blek frøken. Som ikke fikk i seg nok mat.

En noe dradd, men fattet mamma,
har akkurat bært LilleLou
i søvn. I bakgrunnen;
en kanne kaffe og to kopper.
Det trengtes!

Vi prøvde ut "alt" for at Lillelou skulle bli en fornøyd baby; helsestasjonen, manuell terapi, kiropraktor, barneklinikken og fysioterapeut. Ingen kunne fortelle hvorfor lillefrøkna gråt, og effekten av all terapi, var minimal. 

Da LilleLou ble et halvt år, sluttet de værste gråtetoktene, heldigvis. Fast føde var introdusert, uten at det ble en umiddelbar hit, og vektkurven føk aldri iværet. 

Fornøyd badebaby.

Men hun ble jo etterhvert en blid frøken, så helsestasjonen konkluderte med at hun bare var en liten frøken.


Sint, liten jente får ikke maten servert fort nok.

-Og siden frøkna rett før hun var året gammel har vist at hun har næringsvett, ved å fotfølge oss hver gang vi er innom kjøkkenet, for å sjekke at vi ikke smugspiser der uten at hun får sitt, har vi latt lav vekt, være lav vekt.

Men det er stas at hun nå har lagt på seg 600 gram på en måned. 18 måneder gammel veier hun nå nette 9570 gram (og er 79 cm lang). Juhu!

5 kommentarer:

Lemi sa...

Oi, d va kje store pia.. Trur emma bynne å nærme seg akkurat de målan, og ho e lita! Men godt at ho har god matlyst, d har emma og.. Enda så e ho lita og tynn. Va har hatt seks uker me vannkopper i heimen, en etter en har dem hatt d, og endelig e vi ferdig me minstemor... Har ikke sove så mye no mens ho va syk, ho fikk sikkert dobbelt så mye som de to andre tilsammen.. Stakkar lita..

Hils heim!, klem

Pia sa...

Så bra - da går det rette veien!

Bergljot sa...

Godt at det går seg til;-) 600 gram opp på en måned, i den alderen, er jo kjempebra! (Når man er 41 er det "lett som en plett", som Pia sier.)

Lykkeliten sa...

Ååå, så bra!!! Det er jo kjempegode nyheter:)) Det er så utrolig deilig når man endelig kan senke skuldrene:D Å lese historien din ga med flashback til minstesnuppa sin første tid.... Her hjalpt heldigvis manuellterapauten, for hun fant ut at det var kiss2, med låsning i nakke,bekken og rygg=/

Men det var pes hver gang vi var på helsestasjonen da.. Den kurven ga mer hodebry enn noe annet. Og dessverre er hs en utdatert utgave, som ikke har oppdatert seg siden 80-tallet når min mann gikk der...=/ Heldigvis snudde det etterhvert her også:)
(hun 2år, akkurat 11kg, og 85cm nå:) Så nå GLEDER jeg meg til å få innkallelse til 2årskontrollen;D
Håper den blir like positiv som lilelou sin.

Ha en nydelig dag videre, med dine herlige jenter♥
Klem

Vingesus og Julebrus sa...

Så bra! Godt når det går riktige veien. Hørtse ut som slitsomme seks måneder, men det verste må ha vært å ikke få svar på hva som gjorde at hun gråt.
Her har vi en gutt på 22 mnd som er 12,5 kg. Han er tung å bære, gitt. Så blir det spennende å se hva de sier på 2 årskontrrollen.
Klem!