torsdag 29. april 2010

Vinnerlykke

Midt i reising og andre travelheter, har jeg helt glemt å fortelle at jeg vant på en Give-away på Pias verden .


"Daisy Trio" laget av Heather Simm .

Jeg eier omtrent ikke vinnerlykke, så gleden var ergo ekstra stor. Tenk at man KAN vinne, tenkte jeg euforisk. 

Det finnes folk som har vunnet toppgevinsten for Flaxlodd to ganger. Hva er oddsen for det, liksom? Selv kan mine gevinster telles på en hånd, og jeg har flere fingre igjen, for å si det sånn..

1.
Når man deltar i vinlotteri på skole eller i jobb og kjøper lodd hver uke, vinner man før eller siden. Da jeg tok engelsk på Lærerhøgskolen, hadde vi vinlotteri hver fredag. Etter måneder med trekninger, var endelig turen kommet til meg.

 

Canei. Jeg er ingen stor vinsnobb, men dette er vel litt sånn russevin? Det er nok mange som drakk denne første gang de smakte alkohol. Canei, Zeller Schwarze Katz eller Blue Nun, førstegangsvin. Som jeg vant.


2.
På ungdomsskolen ble loddet mitt også trukket. Men det førte ikke akkurat til et gode, heller tvert imot.

På aktivitetsdagen vi hadde et år, måtte man velge en obligatorisk aktivitet. Valget sto mellom kulekasting, sykkeltriks og tautrekking.

Med minimale sykkeltriks å trekke opp av ermet, og pinglearmer, var valget enkelt. Det måtte bli tautrekking.

Men så var vi ti, og det var en for mye. Ingen gikk frivillig med på å bytte aktivitet. En av oss måtte trekkes UT av laget. Og, som du sikkert har gjettet "vant" jeg.3.
Da jeg gikk på barneskolen, var familien en dag på tivoli. Vi trakk lodd, mange lodd. Plutselig viste det seg at jeg hadde vunnet. Premien var valgfri, og bamsene på øverste hylle var både store og flotte.

Men valget falt på seks grønne kaffekopper, for de skulle mamma få. Hun hadde jo ikke vunnet på sine lodd, stakkars, tenkte nok jeg. 

Haha, det var vel ikke allverdens kopper. Tror de kun ble brukt en gang. Men nå er de i skapet mitt, for historien er søt og koppene har derfor sin sjarm.

Ha en fin ettermiddag!


(Bildene er hentet fra telemarket.fr og dreamstime.com.)

2 kommentarer:

Barbros lille atelier sa...

Hi, hi, herlige historier! Ok, jeg var kanskje litt misunnelig på at du vant den flotte premien hos Pia, kunne godt tenkt meg den selv, men nå skjønner jeg at du er det vel unt:-) Så skjønn du var da som "byttet" bamsen mot kaffekoppene...

Klem

Pia sa...

Flott at bildene har kommet fram! Og bra at du endelig vant noe...