mandag 22. mars 2010

Painting for dummies

StoreLou elsker å male. Første gang var da hun var 9 måneder, og hun likte det fra første stund.

Siden LilleLou er 8,5 måneder, tenkte jeg det var på tide å innvie henne i den kreative verden.

Hos oss er det mange ulike malingstyper som StoreLou kan bruke. Det som imidlertid er greiest å starte med til små barn, er vannbasert maling som selvsagt er giftfri. Den er superenkel å skylle av små barnehender.


Den vannbaserte malingen  vi har er i basisfargene
rød, gul , blå og hvit. 
Med disse fargene kan man blande det meste.

Malekosten(e) bør ha en viss kvalitet. Billigkoster har en tendens til å røyte ned på barnets "kunstverk". Barn er gjerne litt hardhendte med kosten, så den bør tåle litt.

Det er flott å bruke fargede ark, så vel som hvite.

Annet utstyr som er greit å ha for hånden, er teip til å feste arket fast til bordet. Da sklir det ikke når småtten klasker hendene på det.

Ha en fuktet klut tilgjengelig, slik at kliss lett kan vaskes av.


Ungene bør ha på seg klær som kan grises til. I barneutstyrsbutikker selger de gjerne overaller som er supre å male med. Jeg bruker bare avlagte pysjoverdeler.

Før ungene tildeles maling, anbefales også fri vei til vasken, det vil si alle middagsgryter og annet som måtte stå i vasken, ryddes vekk.

For små unger er det greit å ta litt maling på arket, også kan de selv klatte utover, med eller uten pensel, alt etter som. 

For å ikke få fargegrøt (alle farger blandet sammen, blir gjerne gjørmefarge..), anbefales det at du velger ut 2-3 farger som skal brukes om gangen. 

 StoreLou synes det er kjempespennende å blande farger, så hun får et fat med de ulike fargene, også kan hun blande på arket og se hva som skjer når man for eksempel blander rød og blå.
 
For de litt større ungene er det gøy å prøve ut ulike teknikker. Her bruker StoreLou en svamp for å lage tekstur i bildet.

Glitter, fjær og paljetter krydrer bildene. 

LilleLou syntes det hele var noget skummelt. Hun tviholdt på penselen mens hun holdt armen stivt ut. Mor sjøl måtte hjelpe litt til. Hun fikk også maling på hendene og klattet litt på egen hånd.

Resultatet?
     LilleLous første malte bilde

  StoreLou har pyntet med glitter og paljetter

Bildene blir kjempefine i rammer med paspartout. Selv er jeg så treg at jeg ennå ikke har kommet så langt som til å kjøpe rammen..

1 kommentar:

Lemi sa...

så flink dem e :) ser t æ må prøve å være litt meir flink t å la ungan grise me maling.. d e kje så ofte d blir gjort her i huset nei.. sjøl om d finnes nok av maling ;)