onsdag 3. mars 2010

Majas favorittsysler innendørs

StoreLou har et rom fullt av leker, men hun har ennå ikke funnet roen til å leke særlig selv med lekene sine. Helst skal mamma eller pappa også leke med.


Her er noen av hennes favorittsysler innendørs:

Spill av ymse slag. 
Her spilles Maxi Yatsy med far sjøl. På spillet står det anbefalt aldersgrense 8 år, men Maja syntes det er spennende å spille.
Andre populære spill er Memory og Start-til-mål-spill. 

Perling.
 Morsomst å perle omkapp med mamma eller pappa, 
men kan også holde på lenge på egenhånd.


Barbie.
 De fleste jenter på 4 år digger vel Barbie og liknende dukker. Bare fryktelig irriterende at du må kjøpe en dukke for å få en prinsessekjole. Som du ser har Maja ganske mange allerede..


Puppy in my pocket med venner.
Disse dyrene har vært en favoritt i heimen lenge, og samlingen har blitt nokså stor. Særlig liker Maja å leke med dyrungene. Nå har de kommet med klær også, men far sjøl har satt ned foten. Nok dyr nå..


Pc-spill.
Maja koser seg når hun kan spille på Pc'n, og vi måtte tidlig sette opp pc-tid. Hvor mye bør en 4-åring få spille iløpet av en uke? Ved siden av disse spillene, finner hun også andre på diverse barnesider. Mammas Farmville er også morsomt!
Tegning og maling.
Maja er glad i å tegne og male. En lang periode  ville hun bare blande farger. -Mamma, hva får vi om vi blander rød og blå, kunne hun spørre, også fikk hun blande fargene for å se. 


Nå har hun endelig begynt å tegne endel, hun har for eksempel laget dørskilt til naboene som hun er riktig så stolt over.
Å kle seg ut.
Det er stor stas å kle seg ut, 
være seg prinsesse, musketer eller ballerina.


Spotify.
På ettermiddagene finner vi gjerne musikk på Spotify og danser.
Det går i alt fra Knutsen og Ludvigsen, Abba, Jokke, Pizzicato Five eller annen dansbar musikk. Maja springer gjerne inn på rommet og kommer ut igjen som prinsesse eller ballerina. Når hun er kledd ut som sistnevnte, vil hun danse til Svanesjøen eller Nøtteknekkeren.. 


Hoppe i senga.
Når loppene i blodet har herjer som værst, springer Maja inn på vårt soverom og hopper i senga. Det er glede det!