lørdag 14. mai 2011

Parfymeriangst

Jeg gruer meg alltid til å gå innom et parfymeri.
De som jobber der har en egen evne
til å få meg til å føle meg som en dass. Rett og slett.

Det er imidlertid sånn at av og til må sminke fornyes. Av erfaring vet jeg da at det lønner seg å se busy ut idet man kommer inn i butikken.
Hvis ikke prøver ekspeditøren(e) gjerne å prakke på deg noe du ikke hadde tenkt å kjøpe.
-Vi har også en krem for poser under øynene...

eller

-Vi har også et serum for vannansamlinger i ansiktet (les; pløsethet).

Da LilleLou var noen måneder gammel og hylte som værst (hver kveld og lange natt), fant jeg en morgen ut at jeg trengte noe for å føle meg litt fresh. Et blikk i speilet viste med all tydelighet at det var de svarte posene under øynene som var det mest prekære.Jeg hev litt vann i ansiktet og kladdet på litt fuktighetskrem før jeg tok ungen i vogna og trilte til nærmeste kjøpesenter.

Inne på kjøpesenteret var det et parfymeri, og der sto det to på jobb denne formiddagen. Det var lite å gjøre, kanskje var de desperate etter å få solgt noe, hva vet jeg. Jeg hadde ihvertfall ikke før kommet innenfor butikken før de kastet seg over meg.

 Øyekrem skulle de ordne, men hva med en god krem for gusten hud? -Og et serum for de virkelig tørre områdene?-Og en concealer for å virkelig dekke til posene?-Og nok et serum for store porer?


Jeg burde ha rettet meg i ryggen, gitt de et fornæmet ovenfra-og-ned-blikk, sagt hva jeg mente om salgsmetodene og gått. Men jeg hadde blitt så tatt på senga og var så sliten at jeg bare ble stående.

-Ja, vi har en pakke med alt du trenger. For 2500 kroner...

Da burde jeg ihvertfall ledd høyt på en latterliggjørende måte og spurt om de virkelig trodde, at jeg, tobarnsmoren, som med all tydelighet viste at jeg ikke hadde tid til å sminke meg, kom til å kjøpe en koffert til 2500 med sminke?

Men istedet mumlet jeg at jeg fikk visst betale og trakk meg mot kassen.-Og der fortsatte ekspeditøren med dårlig sell up da hun presenterte barnekrem som et must, til min noen-måneder-gamle-datter.
Idet jeg sjanglet ut av butikken kom jeg selvsagt på alt jeg burde ha sagt og gjort.-Og jeg bestemte meg for at jeg ihvertfall aldri skulle sette mine bein i den butikken igjen.

Et år seinere, sto jeg imidlertid utenfor butikken igjen. I travle tider er det bare å kapitulere. Dessuten skulle jeg bare ha en øyekrem, og nå var jeg forberedt og et år klokere.

Jeg strenet bestemt inn i butikken med LilleLou på armen. Rett bort til hyllen der kremen sto.

-Trenger du hjelp, spurte den ene ekspeditøren.

-Ja, jeg skal øyekremen fra Clarins, svarte jeg kort.

-Skal du ha den for svarte poser under øynene eller den for fine linjer, repliserte hun.(med all tydelighet lå det i ordene at jeg trengte begge to)

Jeg holdt stand, kom ut med den ene kremen, følte selvfølgelig at jeg burde ha tatt begge to.

-Men den kofferten til 2500 kroner trengte jeg visst ikke lengre, så jeg bør vel alt i alt være sånn passelig fornøyd?

(revampvintage.com, art-deco-style.com)

7 kommentarer:

Whitebite sa...

haha herlig historie!
jeg liker meg helle ikke på parfymerier... grøss.
Og lyset der inne er jo helt horribelt!
Jeg ønsker som regel heller IKKE hjelp på slike steder..Jeg kan heller spørre selv..
Mas mas mas..sånn egentlig. Både her og der..


(du haar ikke lyst å fjerne ordbekreftelsen din?? den er ikke lett..)

Whitebite sa...

*ups, der ble det jaggu meg mange skrivefeil og mange "heller" Jajaja.

Bondekona sa...

Parfymeri går jeg IKKE inn på.
Nettopp derfor.
Har vage minner om også å stå å vente på mamma som lita jente i laaaange tider.
Også den tykke lufta av parfyme...
Huff, nei.
:)

SURRESILJE sa...

Jeg tør ikke gå inn engang. Og tenker at du er jammen flink som a) gikk inn, og b) stavet alle sminkeordene riktig. Eller når jeg tenker meg om, så vet jeg ikke det siste. Men det så riktig ut, og det er imponerende nok!

Barbros lille atelier sa...

Ha, ha, kjente meg såå godt igjen i innlegget ditt:-)
Kan ikke fordra å gå inn i parfymerier.

Frk.Virrum sa...

hehe..ja, jeg kjenner meg godt igjen i dette, og er veldig glad for at færre og færre parfymerier har disk i dag, men en stor selvbetjent avdeling. Jeg blir liten i det jeg går inn, uansett. Herlig blogg, legger meg til som følger! Fiin dag til deg!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ho ho ho, godt du var stålhard ved siste besøk i alle fall. ☺ Jeg styrer unna sånne steder. Kjøper det meste på Gardermoen og sånn kl. 06 en mandag morra, da ser vel ingen fresh ut vel...?