onsdag 23. februar 2011

Vinterhverdag

Dagene som kommer og går er ordentlige hverdager. Man står opp altfor tidlig, tasser barbeint på kaldt februargulv og får slengt på seg noen klær før man må vekke kveldsranglerne.

Helt om kvelden (som her),
og ikke fullt så helt
på morgenen..

Ingen tar vekkingen med godt humør, det er bare å pakke StoreLou foran tv'n og LilleLou foran frokostbordet, så pleier det å komme seg. Far sjøl er like groggy som ungene og har sine morgenritualer før han er i nærheten av å være tilgjengelig for hjelp.

Etter frokost er LilleLou passelig fornøyd, og stabber rundt, på leting etter noe å hive utover gulvet. StoreLou må mases på klær. Dagen er dum og kjolen hun skal ha på likeså. Men det kommer seg. 
Definitivt ikke et morrabilde..

Så kjøres det mot barnehagen. Jeg klarer selvfølgelig ikke la være å kommentere "idiotisk" kjøring, godt man selv er perfekt, i så henseende. Tenker at jeg bør slutte med det. I hverfall når ungene sitter i baksetet.

I barnehagen løper storesøster opp til sin avdeling, mens minstens avdeling er befolket av vikarer. Nye vikarer som ikke kjenner til rutiner. For vinterhverdag er sykdomstid. Godt man har en sosial unge som ikke er redd fremmede folk.

På jobben ruler også sykdom, så rolig 1.time kontaktlærertid er byttet ut med vikartime. Helt streit, men skal innrømme at jeg savner den ekstra kaffen. Midttimeinspeksjon og kuldedag med dertil treige elever å få ut, resulterer i at man hiver i seg lunchen før man styrter til neste time.

Arbeidsslutt. Barnehage. Uteklær som skal av og annet yttertøy som skal på. Vikarer som ikke helt vet hvordan dagen har vært for minsten. Men hun ser greit fornøyd ut. Lurer imidlertid på hvor det har blitt av klærne hun hadde på seg da hun ankom barnehagen imorges? Jaja, de dukker vel opp en annen dag..

-Har ungen vært ute idag,
vært fornøyd eller lei?
Spist maten sin?
Gjort noe moro?

Hjemover. Jeg klarer fremdeles ikke dy meg; må slenge kommentarer høylydt om idiotisk kjøring. Tenker at jeg må slutte med det, snarest. I hvertfall i ungenes nærvær.

Hjemme. Far sjøl jobber seint. Hiver av yttertøy og på middag. Fiskepinner. Absolutt ikke hjemmelagede. Men de går unna, tallernene er skrapet. For grønnsaker også; søtpotet og erter er en hit i heimen.

Siden Far sjøl er på jobb, det er vinter og kaldt ute, må man meske til med dessert på en onsdag. Vi lager smoothies. Masse smoothies.

Etterpå sosialiserer vi med naboene. Innendørs, over en kaffe, mens vi oi'er oss over at barnehagepersonalet er syke og gleder oss over at det snart er ferie.

Så vanker kvelds for ungene. Og lesing på senga. Og kalenderføring. Denne kvelden; kun en kveldsrangler.

Eksempel på kveldsrangler.
Og mors kveldssysler i januar;
soving på sofaen. (gjerne før halv ti)
Godt det går mot lysere tider..

Burde gjort litt husarbeid, sånn for syns skyld, men får skylde på bandasjert finger.

-Og bare  to dager igjen til vinterferie!

3 kommentarer:

Lemi sa...

Huff... Og så e d påan igjen neste dag... Førr ett liv!

Barbros lille atelier sa...

He, he, godt det snart er vinterferie:-) Deilig å slippe å skynde seg!

Ann-Kristin sa...

Kjenner meg så godt igjen! Heldivis er det ikkje lenge til våren kjem!!