tirsdag 23. november 2010

Jeg kapitulerer (tror jeg)!

Jeg elsker å lese bøker. Det er så deilig å kunne sette seg godt til rette med en bok og lese.-Lenge.

Det må forresten være en ordentlig bok, en man kan bla i, kanskje en gammel bok som lukter ..gammelt. Det må altså ikke være en bok light i form av lydbok, for det teller ikke.-Har jeg tenkt en god stund.
Eksempel på ordentlige bøker.

Men i min (som i mange andres) hverdag har det vist seg at lenge-delen har blitt redusert til å lese maks et par sider på senga, før man kollapser med nesa i boka.-Og det gir slettes ikke samme leseopplevelsen,en bok på 500 sider vil jo da ta måneder å lese ferdig.

-Også var det alle de små halvtimene her og der hvor jeg enten går fra jobb til barnehagen eller hjem. Tid som nærmest roper etter innhold. Hva er vel bedre enn å fylle disse stundene med litt kulturell kapital?


-Også en bok?

Så jeg er iferd med å kapitulere og gå for plastikkbok-alternativet;lydboka. Det¨er jo tross alt bedre med en lydbok enn ingen bok?
Mange ordentlige bøker, mmm..

Forrige uke var jeg innom en av byens større bokhandlere. Her skulle barrieren brytes og lydbok skulle bli med hjem! Men, hjelp, for en pris det var på lydbøker!-For ikke å snakke om det begredelige utvalget? 

Det var stort sett krim og Knaus og jeg er ikke fan av noen av delene, så det ble ikke noen lydbok på meg. Så da har det blitt kvelder med to sider eller så på senga.

Men idet jeg lette etter bilder til innlegget, ble jeg straks mer håpefull;
Lightbøker.-Men mange.

Så får jeg håpe at neste bokhandel har et mer fristende utvalg, for da skal det boklyttes.-Masse.

Ha en fin tirsdagskveld! 

(bilder fra bokmerker.org, blog.lib.umn.edu, skolenettet.no og homephotobooks.com)

4 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Jeg har samme problem som deg, kommer bare noen sider videre om gangen. Kanskje det finnes lydbøker å låne på biblioteket?

KRISTIN - Vingesus og Julebrus sa...

Du kan jo også låne på biblioteket, eller bestille deg noen. F. eks. på Bok & Media sin hjemmeside. Du finner sikkert mange andre steder med godt utvalg også.

Klem!

SylviaPylvia sa...

Tenkte også på biblioteket... Kanskje vi kunne slått følge nedover med jentene en dag? (Maja og Julia - la de små være hjemme..) Jeg skulle også hatt meg noen (lyd)bøker. Snakkes :)

Hello Baby Lou sa...

Biblioteket, ja..Selvfølgelig!
Slår gjerne følge nedover med jentene en dag, SylviaPylvia!