onsdag 14. april 2010

Fløitur

StoreLou var i storform i morges, hun, men med gårsdagens feber, hadde hun barnehagekarantene. Så vi tok oss en bytur i finværet istedet.

Makelige-mamma har liksom all verdens tid på morgenen. StoreLou får valse rundt i pysj og selv går hun rundt med morgengrugg i øynene og dasseklær. Skikkelig relaxed-mamma. Også suser tida avgårde og kule-mamma forvandler seg til stressa-mamma, som trer på ungene ytterklær (etter at pysjen er byttet ut med hverdagsklær, selvsagt) og husser dem ut døra. Innser at skal man få kommet seg ut av huset, er det bare å hive seg rundt. 

Så har man ikke før kommet ut av døra, før LilleLou gauler. Jada, praktiske-mamma husket å pakke ned babygrøt, ekstra skift og solkrem. StoreLou fikk gått på toalettet og støvlene hennes kom med under vogna. Men ikke-helt-kontroll-mamma glemte at LilleLou sikkert kom til å være sulten når hun våknet og kunne trengt litt mat.

Så  det første løser-det-på enklest-mulig-måte-mamma gjør når vi ankommer byen, er å hive seg inn på 7 Eleven. En banan seinere kommer vi oss bort til Fløibanen.

I det fine vårværet har selvfølgelig rullatorgjengen bestemt seg for å nyte sola på fjellet. Dytter-ungene-foran-seg-mamma klarte med nød og neppe å holde folkeskikken intakt og vente på tur. Så det er med nød og neppe vi 1.rekker fysisk frem til banen før den går. 2.Får plass blant alle rullatorene. -Eller nærmere bestemt i vogna nedenfor. Men siden turistsesongen er i emning, var det ikke problem å få bærehjelp slik at vi kunne komme oss ned i en annen vogn. 

  
Vel oppe på Fløien blir den fantastiske utsikten nydt et nanosekund, før StoreLou haster videre mot lekeplassen.


Der får LilleLou prøvd ut huske for første gang. Hun satt som en dronning, og verdiget ikke fotograf-mamma et blikk.


Så traff barselgruppe-mamma på et par likesinnede. Siden matpakke-mamma hadde vært fullstendig fraværende, måtte pølse-mamma trå til. Ikke verdens sunneste lunch, men men.

 
Turen nedover ble selvfølgelig timet slik at rullatorgjengen skulle ned med samme bane. Så folkeskikk-mamma kunne konstatere at Bergen er en mye enklere by med barnevogn når turistene har inntatt byen.

3 kommentarer:

Camilla Simone sa...

Så fint dokker har det no. Her er det regn, litervis med vann og råtten snø. Å det er vel bare topptur entuiastene som fryder seg. Jeg gleder meg derimot med asfalt under beina, noen stakkars grønne tuster som stikker opp av jorda og masse deilige lys dagen og kvelden lang.

Jepp, våren er ankommet i nord!

Pia sa...

He he, høres ut som en flott tur!
Du har vunnet noe inne i bloggen min;)

Fru Fly * Heidi sa...

Haha..artig innlegg - og lett gjenkjennelig!:) Ikke mye finevær igjen nå, håper det ikke er lenge til utsikten på Fløien er som på bildene dine!:) - Heidi♥